Gårdarna

En ko på en gård

 

Upplandspotatis

Vi köper in ekologisk potatis av Håkan och Anneli utanför Karlholmsbruk via Upplandspotatis.

 

Faringekött

Slakteriet startades 1927 och har under många år ägts av familjen Schönberg. 2010 ingick de i en koncern med Andersson och Tillman i Uppsala. Tillsammans startade de Lövstakött AB. 2017 valde Peter Wängemar och Lars-Henrik Säfström att köpa ut Faringekött från koncernen och driver idag det själva. Från detta slakteri tar vi allt vårt KRAV kött och även det svenska kalvköttet.

 

Sju gårdar

Vi är uppländska mjölkbönder som har gått samman för att vi tror på ekologisk och närproducerad mjölk. Efterfrågan på ekologisk mjölk är stor och uppländska mjölkbönder är sedan länge en viktig producent av ekologisk mjölk. Sju Gårdars kor rör sig fritt i ladugårdarna, de går länge på sommarbete, får ekologiskt foder och mer tid med kalvarna. Det ger glada och friska kor och en hög kvalitet på mjölken. Sju Gårdar lanserar inledningsvis den nya ekologiska mjölken. I vår kommer fler mejeriprodukter från Sju Gårdar att finnas i butikerna i Uppland.

 


 

Vad är ekologisk mjölk?


Det finns många bra orsaker att välja ekologisk mjölk – och ännu fler att välja mjölk som dessutom är producerad nära där man bor. Ekologisk mjölk som vi köper in har hög kvalitet.

Vi har ett helhetstänk som bygger på kretsloppet; ambitionen är att produktionen från våra gårdar ska påverka miljön så lite som möjligt. Att sträva efter att vara självförsörjande är en viktig del i det arbetet. Därför producerar ekologiska gårdar mer eget foder än vad andra gårdar gör. Kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel är förbjudna hos oss. Vi är mjölkbönder som vill ha ett ekologiskt hållbart lantbruk och biologisk mångfald. Det ställer givetvis höga krav på hur vi brukar jorden och tar hand om våra djur.

Våra kor får mer grovfoder än genomsnittet. Vi tycker det är självklart att korna ska få äta sådant som de tycker om och mår bra av. Korna på Sju Gårdar rör sig fritt i ladugårdarna. De går länge på sommarbete och mer tid med sina kalvar. Vi medicinerar aldrig korna i förebyggande syfte, utan arbetar istället förebyggande med deras hälsa tillsammans med våra veterinärer i ett eget djuromsorgsprogram.

 

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies. Lär mer i vår integritetspolicy.