KRAV-certifierade 

Happy Food har varit KRAV-certifierade sedan 2012. Happy Food är certifierat med två märken, vilket betyder att minst 50 % det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska och fisk från hållbart fiske. I dagsläget ligger vi över 70 % men ökar ständigt och har som mål att nå 90 % KRAV-godkända produkter vilket är kravet för att certifieras med tre märken.

Det är rätt enkelt egentligen. Bra mat görs i samarbete med djur och natur. Det här är KRAV:s manifest. Den goda smaken får du på köpet.

Vägra bekämpningsmedel − i maten och miljön

Ska lantbruk och djuruppfödning vara en kamp mot naturen eller ett samarbete med naturen? Vi tror på samarbete. KRAV-märkt mat odlas utan kemiska bekämpningsmedel. Det gör skillnad. Du slipper få i dig den cocktail av bekämpningsmedel som finns i icke-ekologisk mat. Bönderna slipper utsättas för kemiska bekämpningsmedel i sitt arbete. Och naturen slipper utsläpp av gifter i sjöar, vattendrag och grundvatten. I dag finns det till och med i regnvattnet. 

Välj naturlig mat − utan konstiga tillsatser

Vår inställning är att livsmedel, så långt det är möjligt, inte ska förändras genom tillsatser av olika ämnen. När du väljer KRAV-märkt mat så vet du att den är fri från onödiga tillsatser som syntetiska färg- och smakämnen, naturfrämmande sötnings- och konserveringsmedel, konstgjorda smakförstärkare och andra konstiga tillsatser.

Kräv schyssta villkor − för bönder världen över

En KRAV-godkänd produktion innebär att lantbrukare ska ha bra villkor, oavsett om de bor i Sverige eller på andra sidan jordklotet. Det handlar om allt från respekt för mänskliga rättigheter, frihet från diskriminering och rätt att organisera sig, till en arbetsmiljö fri från farliga kemiska bekämpningsmedel.

Behandla djur med värdighet − låt dem böka och beta

Djur ska behandlas med respekt. De är värda att få vara utomhus, att få äta sådant de är skapade för att kunna äta, och att få växa i sin egen takt. Djur ska inte äta hormoner eller behandlas med antibiotika om det inte behövs. När du väljer KRAV-märkt kommer maten från reglerad och kontrollerad djurvänlig produktion.

Sprid koskit & fågelkvitter − varje gång du handlar mat

Ekologiska jordbruk tar hänsyn till hela det fantastiska system som är vår miljö. Alla delar samarbetar på naturens villkor. Då mår vattnet och jorden bra och fåglar, insekter och småkryp lever och frodas. 

Det här är kortfattat vad KRAV, står för, vad vi tycker och vad vi tror på.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies. Lär mer i vår integritetspolicy.