Uppvärmningen av mat kan påverka konsistens, smak och färg.
Återuppvärmd mat bör komma upp i en innertemperatur på minst 72 °C.
Våra tillagningsrekommendationer varierar lite beroende på vad för mat det är.
För bästa resultat rekommenderar vi enligt nedan.
Uppvärmning av stek:
Servera gärna steken kall och såsen varm annars rekommenderar vi att värma steken i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).
Det går bra att värma i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge.
Kör man för länge i mikro kan få köttet att dra ihop sig och då blir köttet segt.
Uppvärmning av styckebitar så som biffar/järpar och bullar:
Värma gärna upp rätterna och använd sedan stekpanna för att få en fin yta, för bästa resultat.
Värm på medelvärme för att få fin färg och bra stekyta.
Uppvärmning i mikron bör göras varsamt eftersom hög effekt och lång tid lätt kan göra rätterna torra.
Uppvärmning av kycklingfilé:
Även här rekommenderar vi uppvärmning i ugn på låg temperatur (ca 120 °C).
Det går bra att värma kyckling i mikro, tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte köra för länge.
Kör man för länge i mikro kan den bli torr och seg.
Uppvärmning av grytor och såser:
Koka upp grytor och såser i kastrull under omrörning på medelvärme. I kastrull kan du även lätt justera såsens konsistens om du vill ha den lösare eller tjockare eller anpassa rättens styrka genom att späda för mildare variant.
Uppvärmning i mikro går också bra men tänk på att använda lock för jämnare värme och att inte mikra för länge.
Uppvärmning av fiskgratäng:
Här fungerar uppvärmning i mikron bra, men bör ske försiktigt.
Det gäller att inte värma upp till för hög temperatur och på hög effekt eftersom fisken då blir torr och tråkig.
Uppvärmning i ugn bör ske på låg temperatur (ca 120 °C).
*Bild på maten endast är i illustrationssyfte.